Robot Belgium

Just another SeoBureau site

Hoewel veel mensen tientallen jaren rijden zonder ooit een lekke band te krijgen, is het altijd de moeite waard om te weten wat u moet doen in geval van nood, zodat u zo snel mogelijk weer de weg op kunt.

Volgens een recent onderzoek van Which? wordt meer dan de helft van de nieuwe auto’s geleverd met een reparatieset, in plaats van een reserveband. Met dit in gedachten zullen we in deze stap-voor-stap handleiding precies uitleggen hoe u een lekke band herkent en repareert, dus als u geen reserveband heeft, is dat geen probleem.

Hoe herkent u een lekke band

Afhankelijk van de ernst van het lek, zult u een lekke band niet altijd onmiddellijk opmerken. Er zijn echter een paar tekenen die erop kunnen wijzen dat het tijd is om veilig tot stilstand te komen en naar uw wielen te kijken.

Het wordt moeilijk om te sturen
Uw wiel stottert tijdens het draaien, waardoor trillingen ontstaan
U hoort de band herhaaldelijk “thwump” maken
Als u een van deze symptomen waarneemt, stop dan zo snel als het veilig is. Rijden met een lekke band brengt uw controle over het voertuig in gevaar, en kan ook verdere (duurdere) schade aan uw wiel veroorzaken.

Hoe gebruikt u uw reparatieset?

In de meeste auto’s vindt u uw reparatieset onder de vloer van de bagageruimte of weggestopt in een van de zijpanelen. Het is de moeite waard om te controleren waar de uwe wordt bewaard, voor het geval u het ooit in haast moet vinden. Hier is hoe u uw reparatieset gebruikt:

1) Ten eerste, zorg ervoor dat je geparkeerd ergens veilig, en uit de buurt van de stroom van het verkeer. Als u op de snelweg bent en niet naar de garage kunt, moet u op de vluchtstrook of een parkeerplaats gaan staan.

2) Zorg ervoor dat uw handrem volledig aangetrokken is en zet uw motor uit, zet dan uw alarmlichten aan om de mensen te laten weten dat u daar niet lang zult blijven.

3) Nu kunt u uitstappen en een blik werpen op de band in kwestie. Als het een klein gaatje of een spijker in de band is, kunt u de band snel repareren met uw reparatieset. Maar als de lichtmetalen velg zelf beschadigd is, of de band ernstig gescheurd is, moet u contact opnemen met de pechhulpdienst.

TOP TIP: Als een voorwerp zoals een spijker of een stuk glas het lek heeft veroorzaakt, verwijder dit dan niet, want hierdoor kan het gat groter worden. Open vervolgens uw reparatieset. De meeste bestaan uit twee delen – een compressor en een fles bandenafdichtmiddel. Schroef het ventieldopje van de lekke band los en bevestig het mondstuk van de fles afdichtmiddel; zodra het is bevestigd, moet het afdichtmiddel onder druk zich gelijkmatig in de band verspreiden en alle gaten dichten.

4) Nu is het tijd om uw band weer op spanning te brengen. Maak het flesje afdichtmiddel los van het ventiel en bevestig de compressor in uw reparatieset. Steek het andere uiteinde van de compressor in de 12v-aansluiting (of de sigarettenaansteker) van uw auto.

5) Raadpleeg de handleiding van uw auto om de aanbevolen spanning voor de band in kwestie te vinden. Gewoonlijk verschilt dit enigszins tussen de voor- en achterbanden.

6) Start de motor en zet de compressor aan om te beginnen met het oppompen van uw band. U moet uw band oppompen tot hij de aanbevolen spanning heeft bereikt.

7) Pompte de band niet op? Het afdichtmiddel is misschien niet gelijkmatig verdeeld. Soms kunt u dit probleem oplossen door uw auto een paar meter naar voren of naar achteren te rollen, zodat het dichtmiddel zich in de band verspreidt.

8) Als de bandenspanning goed is, kunt u de compressor loskoppelen van de band en het ventieldopje er weer stevig op draaien.

Deze methode is over het algemeen zeer effectief voor kleine tot middelgrote lekke banden, maar het is belangrijk om te onthouden dat dit slechts een tijdelijke oplossing is. Om te voorkomen dat het lek zich herhaalt en om ervoor te zorgen dat uw auto weer rijklaar is, moet u hem naar de garage brengen, zodat ze uw band zo snel mogelijk kunnen vervangen of definitief repareren.

Als u dit probeert en uw band nog steeds niet kunt oppompen, moet u uw pechhulp bellen voor hulp.

We hopen dat deze handige gids u kan helpen in geval van nood! Vergeet niet dat als uw auto geen bandenreparatieset heeft, u er vandaag nog een kunt kopen bij Euro Car Parts tegen een betaalbare prijs. Voor meer informatie en advies over auto’s en nieuws uit de sector kunt u een kijkje nemen bij onze andere recente berichten.

Cardan kopen?  Een cardanas of -aandrijving, genoemd naar de Italiaan Girolamo Cardano, is een onderdeel van een mechanisme dat bestaat uit een aandrijfas en een kruiskoppeling aan een of beide einden. Met beide termen worden in de praktijk dezelfde functiebeschrijving aangeduid

Citroën Mehari – Citroparts : Citroën Mehari onderdelen kopen. Mehari Aandrijving. Wiel/band · Aandrijfas · Koppeling …

 

Auto leasen op korte termijn | Bedrijfswagen huren | Shortlease : Bij SmartRent huurt u zonder zorgen op lange termijn ✓Full lease (all-in) ✓flexibele opzegregeling ✓scherpe huurtarieven ✓24/7 pechverhelping.